Index Producten Contact
HAARDEN - KACHELS

FERLEON GIETIJZEREN KOOKPOTTEN


Het beste eindresultaat

Dat is toch wat je wil? Dat iedereen lekker vindt wat er op tafel komt! Geëmailleerde gietijzeren potten zorgen voor een perfecte warmtegeleiding over bodem en wanden en zijn ideaal voor elk gerecht. Met één pot, pan of schotel schakel je moeiteloos over naar eender welke warmtebron en hou je alle smaken ‘in huis’.


Prachtig ontworpen en personaliseerbaar

Je hebt een nieuwe keuken. Of een nieuw fornuis of kookeiland. Of gewoon goesting in een nieuwe reeks kookpotten! Dan wil je ook dat die 100% matchen met je eigen smaak en inrichting. Strak of landelijk, het Ferleon design is zo mooi dat het past in elke keuken. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat je voor alle onderdelen van de producten apart een kleur kan kiezen. Neem daarbij een reeks doppen in verschillende materialen en het is mogelijk om zelf een unieke kookpot samen te stellen. Probeer het zelf eens, stel je pot zelf samen.


Kookpot kan in de oven

Oven, stoomoven, inductieplaat, coup-de-feu, klassieke gaspitten, wok(ring), teppan yaki… tegenwoordig beperkt jouw ‘kookplek’ zich zelden tot één warmtebron. Je start op je kookeiland en schuift de braadpan of ovenschotel moeiteloos de oven in. Geen enkel probleem! Alle potten en ovenschotels van Ferleon kunnen perfect in de oven gebruikt worden, op alle temperaturen. Let wel even op dat je geen pot met een houten dop of steel aan het gebruiken bent, deze mogen namelijk niet in de oven, dat spreekt voor zich!


Langdurig warmtebehoud en optimale warmteverdeling

Eén van de eigenschappen van gietijzer is dat het gemakkelijk warmte opneemt. Daardoor zal de pot ook lang warm blijven bij zeer lage temperaturen. Ideaal om bijvoorbeeld een stoofpotje te laten sudderen of traag gegaarde gerechten op tafel te toveren.


Uiterst duurzaam

Het maken van gietijzer is echt vakmanschap en wordt bij Ferleon al van generatie op generatie doorgegeven, met een uitstekende kwaliteit als gevolg. Gietijzer is erg vormvast en neemt gemakkelijk warmte op, daardoor is het zeer geschikt voor het maken van braadpannen. Om ze nog beter te beschermen heeft Ferleon alle potten en pannen voorzien van een dubbele email laag, grond- en toplaag.


Gemakkelijk in onderhoud

Omdat onze gietijzeren kookpotten en braadpannen afgewerkt zijn met een email laag zijn ze ook zeer eenvoudig te onderhouden. Email is in essentie een laag glas dat tegen een hoge temperatuur gesmolten is. Deze laag beschermt het gietijzer tegen het inwerken van zuren en dus corrosie en vormt tegelijk een gezonde en perfecte antiaanbaklaag. Hierdoor is de pan gemakkelijker schoon te maken.


Voor gebruik binnen én buiten

Waarom enkel je kookpot of pan binnenshuis gebruiken? Buiten is binnen! We zien de leukste en meest gesofisticeerde buitenkeukens opduiken. Dan is het Ferleon cookware de ideale combinatie om gerechten die je in de keuken hebt voorbereid, buiten op de barbecue of in de terrashaard af te werken.


Ecologisch en 100% recycleerbaar

Elke kookpot van Ferleon is echt uniek, het ijzer gieten we in zandvormen en het vormzand wordt gerecupereerd om nieuwe vormen te maken. Ook de materialen waaruit de braadpannen gemaakt worden kunnen volledig gerecupereerd worden.Het design is dus volledig cradle-to-cradle.


Belgisch kwaliteitslabel

Ferleon is een Belgisch merk en staat voor ambachtelijk geïnspireerd vakmanschap geproduceerd met de meest geavanceerde technieken. De producten worden ook effectief in België geproduceerd wat onze specialisten toelaat om de hoge kwaliteitseisen die we aan onze producten stellen op de voet te volgen.
Ferleon cookware is koning in je keuken, zoveel is duidelijk. Net zoals de mogelijkheid tot personaliseren, zijn ook de gebruiksmogelijkheden eindeloos. Je kan er zelfs brood in bakken! De mogelijkheden worden alleen beperkt door je inspiratie. Maar ook daar is rekening mee gehouden. Hou regelmatig deze blog in het oog voor heerlijke recepten.


Bezoek de webwinkel van ferleon